Het (landelijk) bestuur van de stichting ArboPositief bestaat uit:


Voormalig Voorzitter Ron van der Wal, Geb.datum : 22 augustus 1969
Woonplaats : Apeldoorn

Begin 2012 was ik het helemaal zat. Aan motivatie en capaciteiten geen gebrek, enkele honderden keren gesolliciteerd en telkens opnieuw de kous op de kop krijgen. Daar werd ik als mens niet vrolijk van. Om mijn hart te luchten schreef ik op 9 januari een brief aan minister Kamp van SZW. Aan de hand van mijn persoonlijke verhaal wilde ik hem duidelijk maken dat ook gemotiveerde en goed opgeleide werkzoekenden tegenwoordig nog maar moeilijk aan een baan kunnen komen. Natuurlijk ging een kopie van de brief naar alle leden van de Tweede Kamer en de media om de kans te vergroten dat er iets mee zou worden gedaan. Iedereen mocht weten wie ik was en hoe ik mij voelde.

De media pikten het verhaal van de brief snel op. De reacties hebben mij aan het denken gezet. Het plan om een landelijke belangenorganisatie voor werkzoekenden te beginnen was geboren. Niet alleen voor oudere werkzoekenden van 45+ maar ook voor jongeren, mensen met een lichamelijke beperking en alles wat daar tussen zit.


Secretaris Theo Nieuwenhuizen, Geb.datum : 25 maart 1964
Woonplaats : Kampen

Op 1 maart 2010 in goed overleg, na het aflopen van een jaarcontract, bij mijn laatste werkgever vertrokken. Al in 2009 een faillissement meegemaakt bij de voorlaatste werkgever; de crisis was ook voor mij dus overduidelijk begonnen. Wat te doen?
10 januari 2012 luisterde ik, terwijl bezig met vacaturebanken op internet, zoals altijd naar radio 1. Een interview met ene Ron van der Wal uit Apeldoorn. Onze beleidsmakers lijken compleet buiten de werkelijkheid te opereren. Zeggen dat werkzoekenden niet hard genoeg zoeken, dat ze meer moeten verhuizen en dat het korten op rechtmatig over vele jaren gespaarde uitkeringen een prikkel zou geven om weer aan het werk te kunnen komen; wat een ongelooflijke onzin allemaal.

Hoe kan ik Ron helpen? Wat kan ik doen? Sales en marketing is mijn vak al 15 jaar van de in totaal 28 jaar werkervaring. Net als Ron de media breed opzoeken en onophoudelijk onze boodschap verspreiden; iedereen die met beide voeten op de grond staat weet dat die gewoon klopt.
Dus welkom op onze site. Volg ons, of nog beter: doe mee!


Penningmeester Jan Smit, Geb.datum : 9 januari 1959
Woonplaats : Zwolle
  Mijn eerste ervaringen met ArboPositeif waren gelijk zo positief dat ik mij heb aangesloten bij de kerngroep. Ik hou niet van stil zitten en gaan klagen, maar ik ga liever zelf aan de slag om de situatie te verbeteren. Bovendien deed ik dit om mijn netwerk uit te breiden om op deze wijze de kans op een nieuwe baan te vergroten. Met mijn kennis en ervaring heb ik mij ingezet om ArboPositief op te bouwen. Om jaarlijks zo’n 40 netwerkbijeenkomsten, workshops en trainingen te verzorgen met alleen maar vrijwilligers vraagt heel wat organisatie. 

Als financieel manager / controller heb ik uiteraard ja gezegd toen Theo en Ron bij mij kwamen met de vraag of ik penningmeester wilde worden. Op dit moment komen de eerste subsidies ook binnen en zorg ik voor de juiste verantwoording van de inkomsten en uitgaven.

 


 

 Onze organisatie groeit erg snel en een uitbreiding binnen het bestaande team sluiten wij zeker niet uit.

Spreken onze doelstellingen u aan en wilt ook u graag actief iets doen, dan verzoek ik u onze topic vrijwilligers in de gaten te houden.