Artikelindex

 

Eens goed terug kijken op het afgelopen jaar; dat heb ik me voorgenomen.

 

Ik heb het afgelopen jaar als enorm inspirerend ervaren. Inspirerend op allerlei gebieden; bijvoorbeeld de cursus Politiek Actief die de gemeente Zwolle organiseerde deze zomer.

Door Pro Demos www.prodemos.nl , Huis voor democratie en rechtsstaat,  werd in 5 dagdelen inzicht gegeven in onze staatsinrichting, hoe de gemeente is georganiseerd, wie is waarvoor verantwoordelijk, welke taken heeft de gemeente, waar haalt de gemeente haar geld vandaan en hoe kunnen inwoners invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente. Daarnaast  waren er dagdelen op het gebied van lobbyen bij de gemeente en debatteren. Kortom, door mij ervaren als heel inspirerend.

Een landelijk congres over cliëntenparticipatie bij het UWV was een uitdaging voor mij als Cliëntenraadslid: samen met nog 2 andere raadsleden een workshop organiseren die we dynamisch en interactief wilden laten zijn. Een hele klus, er zijn grote groepen die mee doen in zo’n workshop en het lukte! Daar krijg ik energie van.

Maar eerlijk is eerlijk, het jaar kostte ook energie: nog een jaar waarin het me niet gelukt is een betaalde baan te vinden. Solliciteren is topsport, dat heb ik wel ervaren. Bij topsport bedrijven is het vaak teleurstellingen verwerken, bij solliciteren als je werkzoekend bent is het teleurstellingen verwerken en ook nog heel veel afwijzingen.