In het eerste jaar dat ik werkzoekend was las ik alles wat ik kon vinden over het vinden van een baan, solliciteren, netwerken, etc. Ik volgde trainingen, verdiepte me in sociale media. Ik pimpte mijn CV op. Liet zelfs een nieuwe profielfoto maken. En ik werd een actieve deelnemer van ArboPositief. Kortom een fulltime job. En van één ding was ik heilig overtuigd. Ik zou zo weer een baan vinden met mijn ervaring en expertise.

 Het leverde mij geen baan op en ik werd er ook niet heel erg gelukkig van.

Nu ruim 2 jaar verder ga ik anders om met alle informatie die op me af komt. Ik neem niet meer als een spons alles in mij op. Ik bezoek niet meer elke activiteit gericht op nog effectiever solliciteren, je zelf profileren. Ik filter wat ik wel en niet wil lezen en ik kijk kritisch waar ik naar toe ga.

 

Zo las ik 1 december in een artikel in de Volkskrant dat de kans dat je als 57 jarige tijdens je WW periode een baan vindt 45% is en op je 62e nog 25%. En op je 64e zelfs 0% Dan moet ik dus opschieten was mijn gedachte en zorgen dat ik bij die 30% zit. 

Want ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik betaald werk vind.

 

En daar wil ik in mijn blogs graag over gaan schrijven.  Hoe filter ik alles wat op mij afkomt in mijn leven als oudere werkzoekende. En wat brengt mij dat. Brengt mij dat dichter bij een betaalde baan of juist niet. Word ik daar gelukkiger van of belemmert het mij. 

En uiteraard ben ik benieuwd naar jullie reacties op mijn blogs.

 

 

Saskia van Bottenburg

 

https://nl.linkedin.com/in/saskiavanbottenburg