Op 18 januari hadden we onze eerste bijeenkomst van ArboPositief in 2017.

 

Pauline Kamerman uit Groningen met haar bedrijf “Drijfveer in Bedrijf” heeft een inspirerende en interactieve workshop verzorgd. De naam van de workshop was “Weten wat je doet”. 
Haar overtuiging is dat een individu die op zoek is naar een baan, zichzelf eigenlijk moet definiëren als een klein bedrijfje. De organisatiekundige begrippen als Missie, Visie, Doel en Strategie kun je ook toepassen op een individu. 

Zij heeft ons laten zien en ervaren hoe belangrijk het is om jezelf en je eigen drijfveren goed te kennen als je de arbeidsmarkt op gaat. Als je goed kunt benoemen wat je Visie is (wat wil je bijdragen, wat is je unieke fundament), dan kun je met die blik ook onder woorden brengen wat je te bieden hebt op de arbeidsmarkt. Op die manier kun je je horizon verbreden en soms zelfs op een heel ander vakgebied uit komen dan je ooit had verwacht.

Ze heeft ons ook aan het werk gezet. We hebben in groepjes van 3 gebrainstormd vanuit welke Visie wij mensen zouden kunnen inspireren. Uit die oefening kwamen hele creatieve ideeën boven drijven. Van een creatieve bloembinderij tot productie van duurzame hondenbrokken.

Ook hebben we een tekening gemaakt van een werksituatie waarin wij ons comfortabel voelen. Daaruit bleek maar weer dat een beeld vaak veel meer zegt dan 1000 woorden. 

Het was leuk en leerzaam om vanuit dit perspectief de zoektocht op de arbeidsmarkt  te bekijken.

Hier kun je ook de radio-uitzending met Pauline Kamerman bij RTVZOo terugluisteren.