Wie zijn we?

ArboPositief is een landelijke stichting die in 2012 is opgericht.
In die tijd hadden we in ons land een behoorlijk aantal werkzoekenden die slechts met heel veel moeite (weer) betaald werk konden verwerven. Werkzoekenden, niet werklozen want velen in die categorie zochten wel degelijk werk. Maar zeker vanaf een bepaalde leeftijd liepen zij bij praktisch iedere sollicitatie op tegen ingesleten vooroordelen: verminderde productiviteit, duur, niet flexibel, hoog ziekteverzuim enz.

Juist in die periode hielp het om mensen te ontmoeten die dezelfde ervaringen hadden, die elkaar ook tips konden geven of op andere wijze elkaar konden helpen. Inmiddels is de arbeidsmarkt veranderd en werkgevers lijken langzamerhand meer in te willen spelen op het aanbod van potentiële werknemers. Of dat van blijvende aard is weet niemand.

Maar bij stijgende prijzen, zwaardere lasten van energievoorziening, duurdere kinderopvang en dergelijke ligt het voor de hand dat men elkaar soms letterlijk "broodnodig"heeft.
Vandaar dat ArboPositief tegenwoordig juist een bredere focus heeft: koopkracht-crisis, onzekerheid over (toekomstig) pensioen, maar ook de rust en zingeving van sociale kontakten.

En daarin ondersteunen vrijwilligers elkaar! ArboPositief is geen besloten club en heeft als devies: Met elkaar en voor elkaar!


Kerngroep ArboPositief
Theo Nieuwenhuis

Onze partners:


___________________

versie 2.0  / 2024    :: ©   8rProducties Zwolle ::