1-7-2016: verandering  alleenstaandentoeslag 


Een toeslag is een aanvulling op uw inkomsten. Ontvangt u een uitkering van UWV, een Ziektewetuitkering van uw exwerkgever of bent u langer dan een jaar ziek en betaalt uw werkgever u een lager loon? Als uw totale (gezins)inkomsten onder het sociaal minimum komen, kunt u mogelijk een toeslag krijgen.  
Dit hangt ook af van uw leefsituatie: getrouwd of daarmee gelijkgesteld, of alleenstaand. Vanaf 1 juli 2016 komt er een derde leefsituatie bij die voor u kan gelden. 
Alleenstaand-woningdeler Bent u alleenstaand? En deelt u een woning met 1 of meer personen van 21 jaar of ouder? Dan bent u volgens de nieuwe regels per 1 juli 2016 mogelijk een alleenstaandwoningdeler. In dat geval verandert het bedrag dat u aan toeslag krijgt.  
Stappenplan¬† Wilt u weten welke leefsituatie voor u geldt? Bekijk dan het ‚ÄėStappenplan: mijn leefsituatie vaststellen‚Äô.¬†¬†
Meer informatie over toeslagen vindt u op www.uwv.nl

Gelezen door Ria Botter in:
‚ÄėIn en rond de regio‚Äô , dit is een uitgave van UWV WERKbedrijf Regio Zwolle en uitsluitend bestemd voor werkzoekenden die een uitkering van UWV ontvangen.¬†¬†
Aan de inhoud van dit informatieblad kunnen geen rechten worden ontleend.